Windows 11

Windows 11 Beginners cursus

Bij de Beginners groepen word het volgende behandeld:

De Basisvaardigheden en het gebruik van een Computer/Notebook met Windows 11. Het programma Wordpad, voor het maken van eenvoudige brieven. Internetten en E-mail ontvangen, maken en verzenden, Mappen aanmaken, en een brief opslaan in een map of USB stick.

Windows 11 Vervolg cursus

Een greep uit de onderwerpen: werkomgeving aanpassen. Gebruikersaccounts aanmaken. Foto’s als diavoorstelling bekijken met Windows Photo Viewer films en muziek afspelen met Windows Media Player, cd’s en dvd’s branden, werken met handige opties en functies systeemherstel uitvoeren uw computer onderhouden. 

Een stukje uit het lesmateriaal

Accounts

Om in te loggen op Windows 11, hebt u een account nodig. Hier leest u meer over de verschillende soorten accounts.

Soorten gebruikersaccounts

Microsoft kent al sinds Windows 95 zogeheten gebruikersaccounts. Hiermee kunt u de pc delen met verschillende personen en toch beschikken over uw eigen bestanden en instellingen. Elke gebruiker heeft met een eigen gebruikersnaam en wachtwoord, toegang tot zijn of haar ruimte op de computer. Het is ook mogelijk om een algemeen gastaccount aan te maken met beperkte toegang. Een gast gebruiker kan dan bijvoorbeeld geen software installeren of verwijderen. Zo zet u met een gerust hart de visite achter uw pc.

We gaan zo een gast gebruiker account aanmaken!

In Windows 11 zijn er twee soorten gebruikersaccounts:

  1. Lokale accounts
  2. Microsoft-accounts

Wij gaan er in deze cursus vanuit dat u een pc hebt met een Microsoft-account.